Opening_GCM_1920x1080

Opening GCM Boomstede groot succes

Afgelopen zaterdag is onder grote belangstelling het gloednieuwe GCM Gezondheidscentrum Boomstede officieel geopend. Tijdens de herbouw van het centrum was GCM tijdelijk gevestigd op Planetenbaan 100. Na de heropening konden bewoners, patiënten en andere belangstellenden het nieuwe centrum bekijken.

Meer dan 300 belangstellenden maakten van de gelegenheid gebruik een kijkje achter de schermen te nemen bij o.a. de apotheek, fysiotherapie en huisartsen. Tijdens de geslaagde dag werd ook informatie gegeven over verloskunde, diëtiek en 24/7-uitgifte van medicatie en een demonstratie reanimatie/AED.

Het nieuwe GCM Gezondheidscentrum in Boomstede

Tijdens de opening verwelkomde Jannine Timmerman (directeur) alle aanwezigen en bedankte iedereen die heeft bijgedragen aan de totstandkoming van het nieuwe pand. Speciaal woord van dank werd gericht aan Gré Conradi, zij was tot vorig jaar directeur van GCM en verrichtte veel voorwerk waardoor dit nieuwe gebouw en ‘state of the art’ gezondheidscentrum gerealiseerd kon worden.

Gezondheid is meer dan alleen de afwezigheid van een ziekte

In het openingswoord werd zowel door Jannine Timmerman als Peter van Koningsbruggen (huisarts) de gedachte benadrukt dat gezondheid meer is dan alleen de afwezigheid van een ziekte. Het omvat ook dat je bijvoorbeeld ‘lekker in je vel zit’ en voldoende sociale contacten hebt. Dit was een mooie link naar Hetty Veneklaas, Wethouder Sociaal Domein Onderwijs en Sport, die in haar openingswoord eveneens het belang onderstreepte van samenwerking tussen zorg en gemeente.

“Vandaag ben ik op de open dag komen kijken naar het nieuwe gezondheidscentrum. Bij deze wil ik even laten weten dat ik het prachtig en ruim vind. Verder wil ik ook mijn complimenten geven voor de manier waarop het georganiseerd was: bijzonder goed met mensen om toelichting te geven, met lekkere hapjes en volop drinken. Ik hoop dat het lange tijd een goede omgeving mag blijven om er te werken en met medische problemen terecht te kunnen.” 

Open dag

De officiële opening werd verricht door Gré Conradi, die samen met de aanwezige kinderen het pand letterlijk openden door als eerste, dwars door de met papier afgesloten ingang, naar binnen te rennen. Wat volgde was een zeer geslaagde open dag, waarin iedereen vrij kon rondkijken en een kijkje achter de schermen kon nemen bij o.a. de apotheek, fysiotherapie en de huisartsen.

Nieuwsoverzicht

Vacature fysiotherapeut (24u p/w)

Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega! Het gaat om een dienstverband van ...
Verder lezen

Huishoudelijk Medewerker (15-20 uur)

Wij zoeken een collega die onze praktijk kan schoonhouden. Het gaat om een dienstverband ...
Verder lezen

Workshop MijnGezondheid.Net

Op woensdag 5 juni 2024 organiseert de Bibliotheek Maarssenbroek een workshop rondom MijnGezondheid.net en ...
Verder lezen
GCM_Logo_WIT_250x100

De Stichting GezondheidsCentra Maarssenbroek GCM staat garant voor kwalitatieve eerstelijnsgezondheidszorg in Maarssenbroek. GCM biedt eerstelijnszorg onder één dak: GCM Huisartsen, GCM Fysiotherapie en GCM Verloskunde

Locaties

GCM Boomstede
Boomstede 204
3608 AK Maarssen


GCM Spechtenkamp

Spechtenkamp 233 A
3607 KN Maarssen