CenteringZwangerschap Maarssenbroek

Inschrijven en vragen
Bel de Spreekuurlijn op werkdagen tussen 13.00 - 14.00 uur via 0346 - 599 590

Spoedlijn
Alleen bij spoed of dringende vragen: 0346 - 599 590, keuze 1

Centering Zwangerschap

Binnen ons verloskundigenteam bieden we Centering Zwangerschap aan! Bij Centering Zwangerschap krijg je verloskundige zorg in groepsvorm. Samen met vrouwen die rond dezelfde tijd zijn uitgerekend doen we medische controles en bespreken we onderling alles rondom de zwangerschap, bevallen, gezondheid en meer.

Wat is Centering Zwangerschap?

Centering Zwangerschap is een alternatief voor de basis verloskundige zorg zoals die in Nederland gebruikelijk is. Bij Centering Zwangerschap zijn je afspraken en controles in kleine vaste groepen van 6 á 10 vrouwen per groep. Met deze vrouwen doorloop je samen je zwangerschap.

In 9 bijeenkomsten van twee uur worden de controles gedaan en is er veel ruimte en aandacht om bepaalde onderwerpen verder en dieper te bespreken. Zo bespreken we onder andere voeding en leefstijl, de bevalling, de kraamweek en opvoeden. Nadat de hele groep bevallen is, wordt er een nacontrole afspraak gepland waarbij iedereen weer samen komt.

De Centering Zwangerschap bijeenkomsten worden in principe gehouden zonder partners/supporters, met uitzondering van twee specifieke partner/supporter-bijeenkomsten die onder andere over de bevalling gaan. Partners zijn natuurlijk wel gewoon welkom bij de controles aan het begin, om bijvoorbeeld naar het hartje te luisteren.

Tijdens je intake bij ons kan je kiezen of je aan Centering Zwangerschap wil deelnemen of toch de basis verloskundige zorg wil. Centering Zwangerschap wordt bij GCM gegeven door Julia of Jaymie.

Voordelen van Centering Zwangerschap?

  • Betere zorg
  • Meer tevreden zwangeren
  • Gratis
  • Sociale contacten in dezelfde levensfase
  • Meer kennis om bewuster je eigen keuzes te maken
  • Bewustwording van je eigen lichaam
  • Een ingepland momentje om gewoon je zwangere zelf te zijn: je bent even niet moeder, werkneemster of huisvrouw.
  • Betere voorbereiding op je bevalling en het ouderschap

Vragen over Centering Zwangerschap?

Wil je meer weten over Centering Zwangerschap of heb je vragen? Stuur ons dan een mail via verloskundigen@gcmbroek.nl.

logo_centeringzorg@2x

Stichting Centering Nederland

CenteringZorg is een andere manier van zwangerschaps- en consultatiebureauzorg, waarbij (aanstaande) ouders groepsgewijze ondersteuning en begeleiding krijgen. CenteringZorg is de verzamelnaam voor CenteringZwangerschap (CenteringPregnancy), CenteringOuderschap (CenteringParenting) en CenteringDiabetes in Nederland. Stichting Centering Nederland is verantwoordelijk voor de implementatie, training, kwaliteitsborging en ontwikkeling van CenteringZorg. Kijk voor meer informatie ook op de website van CenteringZorg.

Downloads

Folder Centering Zwangerschap

Download hier de folder "CenteringZwangerschap & CenteringOuderschap" en lees meer over wat dit inhoudt en voor jou kan betekenen.

GCM_Logo_WIT_250x100

De Stichting GezondheidsCentra Maarssenbroek GCM staat garant voor kwalitatieve eerstelijnsgezondheidszorg in Maarssenbroek. GCM biedt eerstelijnszorg onder één dak: GCM Huisartsen, GCM Fysiotherapie en GCM Verloskunde

Locaties

GCM Boomstede
Boomstede 204
3608 AK Maarssen


GCM Spechtenkamp

Spechtenkamp 233 A
3607 KN Maarssen