Anticonceptie bij de verloskundigen Maarssenbroek

Inschrijven en vragen
Bel de Spreekuurlijn op werkdagen tussen 13.00 - 14.00 uur via 0346 - 599 590

Spoedlijn
Alleen bij spoed of dringende vragen: 0346 - 599 590, keuze 1

Anticonceptie

Binnen ons verloskundigenteam wordt niet alleen aandacht besteed aan zwanger worden, maar ook aan anticonceptie. Julia is binnen het team de expert in anticonceptie, zo plaatst en verwijdert zij zelf spiralen en de Implanon (het hormoonstaafje). Ook kan ze de (mini)pil voorschrijven. Tijdens de nacontrole, zes weken na je bevalling, stemmen we af wat jouw wensen zijn rondom anticonceptie.

Morning-afterpil en andere noodanticonceptie

Sommige anticonceptievormen kunnen ook gebruikt worden als ‘noodanticonceptie’. Noodanticonceptie is anticonceptie die kort na de onbeschermde seks gebruikt kan worden om een ongewenste zwangerschap te voorkomen. De bekendste vorm is de morning-after pil, maar ook de koperspiraal kan hiervoor worden gebruikt.

Anticonceptie consult

Iedereen is welkom op ons anticonceptieconsult! Ook als je niet eerder bij ons bent geweest helpen we je graag. En je hebt geen verwijzing nodig. Klik op de button om je aan te melden.

Welke anticonceptie past bij jou?

Het is soms even zoeken welke anticonceptie nou echt bij je past, maar wij denken met je mee. Wil je iets met of zonder hormonen? Heb je de voorkeur voor iets waar je zelf wat meer controle over hebt, zoals de pil? Of heb je liever iets waar je niet bij stil hoeft te staan, zoals de spiraal? Hieronder bespreken we de opties. Klik op de hyperlinks om verwezen te worden naar een site met meer informatie over desbetreffende methode.

Zorgverzekering

De anticonceptiemiddelen zelf worden alleen vergoed voor vrouwen tot 21 jaar of als je aanvullend verzekerd bent. De plaatsing van de anticonceptie wordt vaak vergoed door je zorgverzekeraar. Controleer voor de zekerheid jouw zorgpolis.

GCM_Logo_WIT_250x100

De Stichting GezondheidsCentra Maarssenbroek GCM staat garant voor kwalitatieve eerstelijnsgezondheidszorg in Maarssenbroek. GCM biedt eerstelijnszorg onder één dak: GCM Huisartsen, GCM Fysiotherapie en GCM Verloskunde

Locaties

GCM Boomstede
Boomstede 204
3608 AK Maarssen


GCM Spechtenkamp

Spechtenkamp 233 A
3607 KN Maarssen