Wie wil een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van ons centrum?

Wie wil een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van ons centrum?

Marijke Dashorst is al vier jaar lid van de cliëntenraad van GCM omdat “ze het belangrijk vindt mee te denken vanuit het oogpunt van cliënten over hoe de zorg binnen GCM nog beter kan”. Tot voor kort bestond de cliëntenraad uit vier leden; “Helaas is onze gewaardeerde collega Ferdinand Bolsius onlangs overleden. Iemand die zich goed in de patiënt kon verplaatsen en wist wat er onder de mensen speelde.”

 

Meedenken over betere zorg

De cliëntenraad is op zoek naar nieuwe leden zegt Marijke. “We zijn op zoek naar mensen die mee willen denken over de ontwikkelingen in de zorg en wat die betekenen voor GCM. Denk aan de hele digitalisering binnen de zorg die eraan komt, hoe ervaren mensen de verleende zorg en wat kan anders of beter.

 

Twaalf vergaderingen per jaar

Iedereen heeft het druk en daardoor lijkt een functie als lid van de Cliëntenraad misschien voor veel mensen een opgave. Marijke: “Heel eerlijk, zoveel tijd kost het niet. We vergaderen bijvoorbeeld 12 keer per jaar. Waarvan zes keer met elkaar als raad en zes keer met de bestuurder van het centrum.” Daarnaast is de cliëntenraad medeorganisator van informatieavonden rond actuele thema’s. “We hebben een avond georganiseerd over het vrouwenhart en gezonde leefstijl. In het najaar staan dementie en mantelzorg op de agenda.”

 

Wat is er nodig om jou lid te laten worden van onze raad?

We kijken uit naar de eerste aanmeldingen. Maar mocht je geen lid willen worden, maar wel goede ideeën hebben laat het weten. Wij zijn te bereiken via clientenraad@gcmbroek.nl of bel met Marijke via 06 – 52 04 09 06.

 

De cliëntenraad neemt geen klachten in behandeling, daar bestaat een klachtencommissie voor.

Nieuwsoverzicht

GCM Wandeltocht 17 mei 2024

In het kader van ons 50-jarig bestaan organiseert de Stichting GezondheidsCentra Maarssenbroek (GCM) op ...
Verder lezen

Hoera, GCM bestaat 50 jaar!

GezondheidsCentra Maarssenbroek (GCM) viert op 11 maart 2024 haar 50-jarig bestaan. 🎉 Op 11 ...
Verder lezen

Aangepaste openingstijden huisartsen

Vanaf 4 maart 2024 passen de huisartspraktijken op locatie Boomstede en Spechtenkamp hun openingstijden ...
Verder lezen
GCM_Logo_WIT_250x100

De Stichting GezondheidsCentra Maarssenbroek GCM staat garant voor kwalitatieve eerstelijnsgezondheidszorg in Maarssenbroek. GCM biedt eerstelijnszorg onder één dak: GCM Huisartsen, GCM Fysiotherapie en GCM Verloskunde

Locaties

GCM Boomstede
Boomstede 204
3608 AK Maarssen


GCM Spechtenkamp

Spechtenkamp 233 A
3607 KN Maarssen