Digitale zorg MIjnGeonzheid.net

Bijeenkomst digitale zorg succes

Op 20 februari 2024 is er een bijeenkomst georganiseerd in samenwerking met de Bibliotheek Maarssenbroek om patiënten wegwijs te maken in digitale zorg.

Bij GCM maken we gebruik van MijnGezondheid.net (MGN) en de MedGemak app voor onder andere e-consult, herhaalrecepten en lab- en röntgenuitslagen. Deze vorm van digitale zorg maakt het voor iedereen die bij ons ingeschreven staat mogelijk om vanuit huis of de mobiele telefoon zorg te regelen. Daarnaast worden de huisartsen en assistenten ook ontlast door gebruik te maken van deze mogelijkheden.

Niet iedereen is even digitaal-vaardig en maakt gebruikt van deze digitale zorg. Daarom heeft GCM samen met de bibliotheek een middag georganiseerd waarin deelnemers stap voor stap zijn meegenomen in het aanmeldproces en de werking van MGN en de MedGemak app.

Bij de bijeenkomst waren 10 patiënten aanwezig. Alle deelnemers waren erg enthousiast. Dit betekent dat we toekomstig waarschijnlijk vaker zulke bijeenkomsten organiseren, zodat zoveel mogelijk mensen gebruik kunnen maken van MGN en de MedGemak app.

Wilt u ook meer weten?

Wilt u zelf meer leren over de mogelijkheden van MijnGezondheid.net en de MedGemak app? Stuur dan een mail aan onze doktersassistent Helma Halvers via: H.Halvers@gcmbroek.nl. Zij laat het u weten als er weer een bijeenkomst wordt gepland.

Computercursus DigiD

Voor veel zaken heeft u tegenwoordig een DigiD nodig. Dit geldt voor MijnGezondheid.net bij GCM, maar bijvoorbeeld ook bij de Belastingdienst of de gemeente. De Bibliotheek Maarssenbroek organiseert regelmatig een computercursus. Hier leert u wat DigiD is, wat u ermee kan en hoe u deze aanvraagt. Kijk op de website van de bibliotheek of vraag meer informatie aan de balie van de bibliotheek.

Nieuwsoverzicht

GCM Wandeltocht 17 mei 2024

In het kader van ons 50-jarig bestaan organiseert de Stichting GezondheidsCentra Maarssenbroek (GCM) op ...
Verder lezen

Hoera, GCM bestaat 50 jaar!

GezondheidsCentra Maarssenbroek (GCM) viert op 11 maart 2024 haar 50-jarig bestaan. 🎉 Op 11 ...
Verder lezen

Aangepaste openingstijden huisartsen

Vanaf 4 maart 2024 passen de huisartspraktijken op locatie Boomstede en Spechtenkamp hun openingstijden ...
Verder lezen
GCM_Logo_WIT_250x100

De Stichting GezondheidsCentra Maarssenbroek GCM staat garant voor kwalitatieve eerstelijnsgezondheidszorg in Maarssenbroek. GCM biedt eerstelijnszorg onder één dak: GCM Huisartsen, GCM Fysiotherapie en GCM Verloskunde

Locaties

GCM Boomstede
Boomstede 204
3608 AK Maarssen


GCM Spechtenkamp

Spechtenkamp 233 A
3607 KN Maarssen