Looptraining Maarssenbroek

Afspraak online
Maak direct een afspraak online via ons digitale contactformulier.

Afspraak of vragen?
Bel ons voor vragen of een afspraak tussen 8.00 en 17.00 uur op 0346 – 219 060.

Tarieven
Bekijk onze tarieven voor reguliere en gespecialiseerde fysiotherapie en beweeg- en trainingsgroepen.

Looptraining bij Claudicatio Intermittens/ etalagebenen

Claudicatio Intermittens is bij veel mensen beter bekend als ‘etalagebenen’. Het gaat daarbij om krampende pijn in de kuiten, benen of billen die voornamelijk opkomt tijdens het lopen (of fietsen).

Wat is Claudicatio Intermittens?

Kenmerkend voor Claudicatio Intermittens is dat deze krampende pijn binnen 1 à 2 minuten wegzakt wanneer u even stil staat. De oorzaak is een vernauwing of afsluiting van een slagader (slagaderverkalking) in de benen of laag in de buik waardoor de doorbloeding dus niet optimaal is. Deze slagaderverkalking komt naarmate men ouder wordt bij iedereen voor. De mate waarin dit voorkomt is echter verschillend, waardoor de ene persoon wel klachten ervan ervaart en de ander niet. Een ongezonde leefstijl en roken kunnen zorgen voor een verergering van de slagaderverkalking.

Gesuperviseerde looptraining

Uit onderzoek is gebleken dat looptraining onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut een positief effect heeft op het verminderen van de klachten. De training heeft als doel de pijnvrije maximale loopafstand te vergroten, waardoor een ingrijpende dotterbehandeling door de vaatchirurg vaak niet nodig is. De doorbloeding van kleinere bloedvaten wordt door het trainen gestimuleerd, waardoor meer zuurstofrijk bloed naar de benen gaat. Hierdoor treden minder snel klachten op in de benen. Voorwaarde is wel dat de leefstijl wordt verbeterd en training met regelmaat wordt uitgevoerd!

Claudicatio Net

Onze praktijk is sinds 2016 aangesloten bij het Claudicatio Net. De vergoeding voor dit traject komt vanuit de basisverzekering.

GCM_Logo_WIT_250x100

De Stichting GezondheidsCentra Maarssenbroek GCM staat garant voor kwalitatieve eerstelijnsgezondheidszorg in Maarssenbroek. GCM biedt eerstelijnszorg onder één dak: GCM Huisartsen, GCM Fysiotherapie en GCM Verloskunde

Locaties

GCM Boomstede
Boomstede 204
3608 AK Maarssen


GCM Spechtenkamp

Spechtenkamp 233 A
3607 KN Maarssen