Sportfysiotherapie Maarssenbroek

Afspraak online
Maak direct een afspraak online via ons digitale contactformulier.

Afspraak of vragen?
Bel ons voor vragen of een afspraak tussen 8.00 en 17.00 uur op 0346 – 219 060.

Tarieven
Bekijk onze tarieven voor reguliere en gespecialiseerde fysiotherapie en beweeg- en trainingsgroepen.

Sportfysiotherapie

Heeft u een sportblessure aan knie, enkel of schouder. Of wilt u juist blessures voorkomen? Onze in sport gespecialiseerde fysiotherapeut behandelt en geeft advies, gericht op preventie en herstel. De sportfysiotherapeut behandelt ook ouderen en kinderen bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van de therapie.

Wat is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie. Een sportfysiotherapeut heeft extra kennis op het gebied van diagnostiek, therapie en revalidatie. De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten.

“Het praat een stuk gemakkelijker met een fysiotherapeut die mij als sporter benadert”

Waarom sportfysiotherapie?

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de knie, enkel en schouder. De therapie richt zich niet alleen op het herstel van deze gewrichten. Deze kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wél belastbaar zijn.

Sportfysiotherapie wordt ook ingezet als onderdeel van therapie bij ouderen en kinderen.

Wat doet een sportfysiotherapeut?

Met de gerichte behandeling en adviezen van de sportfysiotherapeut kunt u uw training binnen afzienbare tijd op het oude niveau hervatten. Ook begeleidt de sportfysiotherapeut u bij sportrevalidatie of training bij chronische ziekte. U voorkomt zo herhaling van blessures in de toekomst.

Met de sportfysiotherapeut traint u specifiek en functioneel. Zo nodig overlegt die met uw trainer. U zult merken dat u een stuk gemakkelijker praat met een fysiotherapeut die u als sporter benadert.

Verzekerde zorg sportfysiotherapie

Uw arts of specialist kan u doorverwijzen naar de sportfysiotherapeut. Sportfysiotherapeut is ook rechtstreeks toegankelijk. De behandeling wordt door de meeste verzekeraars vergoed volgens de dekking voor algemene fysiotherapie.

GCM_Logo_WIT_250x100

De Stichting GezondheidsCentra Maarssenbroek GCM staat garant voor kwalitatieve eerstelijnsgezondheidszorg in Maarssenbroek. GCM biedt eerstelijnszorg onder één dak: GCM Huisartsen, GCM Fysiotherapie en GCM Verloskunde

Locaties

GCM Boomstede
Boomstede 204
3608 AK Maarssen


GCM Spechtenkamp

Spechtenkamp 233 A
3607 KN Maarssen