Griepprik 2024

De jaarlijkse griepprik

De oorzaak van griep is een virus. Er zijn mensen die erg ziek kunnen worden van de griep. Dit geldt vooral voor mensen van 60 jaar en ouder en mensen met een aandoening, zoals diabetes of een long- of hartziekte.

Uitnodigingen

Begin oktober worden alle patiënten die in aanmerking komen voor de griepprik hiervoor uitgenodigd.

Daarnaast ontvangen mensen geboren tussen 01-01-1961 en 31-12-1964 bij de uitnodiging voor de griepprik ook een uitnodiging voor een pneumokokken prik. De beslissing welke mensen een pneumokokkenprik krijgen is genomen door de overheid, hier hebben de huisartsen geen invloed op.

Waarom de griepprik?

De griepprik leert uw lichaam zich te verdedigen tegen het griepvirus. Daardoor gaat uw lichaam het griepvirus meteen herkennen en kan het snel reageren op de infectie. Dit verkleint de kans om griep te krijgen met 30%. Het kan zijn dat u ondanks de prik toch griep krijgt. De griepprik zorgt er dan meestal wel voor dat u minder ernstig ziek wordt.

Waarom de pneumokokkenprik?

De pneumokokkenprik maakt de kans kleiner dat u ziek wordt door pneumokokken. Door een pneumokokken infectie kunt u bijvoorbeeld een longontsteking krijgen. De pneumokokkenprik wordt tegelijk met de griepprik gegeven.

Op beide uitnodiging vindt u meer informatie over de vaccins.

Nieuwsoverzicht

Nieuwe huisartsen in opleiding

Bij GCM helpen we nieuwe huisartsen op te leiden door hun onder begeleiding bij ...
Verder lezen

Ondersteuning gezocht (8 uur p/w)

GCM is op zoek naar een medewerker/student die onze praktijkondersteuners huisartsen wil ondersteunen voor ...
Verder lezen

Drukte aan de telefoon

In de vroege ochtend tussen 08.00 - 09.30 uur bellen veel mensen tegelijk, met ...
Verder lezen
GCM_Logo_WIT_250x100

De Stichting GezondheidsCentra Maarssenbroek GCM staat garant voor kwalitatieve eerstelijnsgezondheidszorg in Maarssenbroek. GCM biedt eerstelijnszorg onder één dak: GCM Huisartsen, GCM Fysiotherapie en GCM Verloskunde

Locaties

GCM Boomstede
Boomstede 204
3608 AK Maarssen


GCM Spechtenkamp

Spechtenkamp 233 A
3607 KN Maarssen