Longziekten Maarssenbroek

Afspraak of vragen?
Bel dan met de praktijkassistente van uw GCM Gezondheidscentrum.

Patiëntdossier
Vind uw elektronische patiëntdossier in MijnGCM.

Specialisten
Het spreekuur wordt gehouden door ervaren longspecialisten.

Longziekten

Speciaal voor mensen met een (mogelijke) longziekte (Astma/COPD), organiseren wij op beide GCM Locaties regelmatig een longfunctie-spreekuur. Dit spreekuur wordt verzorgd door een speciaal hiervoor opgeleide spirometrie-assistente.

Bent u ouder dan 40 jaar, rookt u en heeft u regelmatig last van hoesten? Dan staat het u vrij een afspraak te maken op het longfunctie-spreekuur.

Eerste bezoek

Tijdens uw eerste bezoek zal de spiometrie-assistente uw klachten uitgebreid inventariseren en zal ze uw longfunctie meten met behulp van een spirometer. Zij meet daarmee hoe de toestand van uw longen is.

Periodieke controle

Indien blijkt dat er sprake is van Astma en/of COPD is het belangrijk uw klachten en/of het medicijngebruik periodiek te bespreken. Dit betekent dat u minstens 1x per jaar op het longfunctie-spreekuur komt. Indien nodig kan uw medicatie worden aangepast naar aanleiding van de klachten en/of metingen.

Afstemming met (gespecialiseerde) huisarts

Alle patiënten die op het longfunctie-spreekuur bezoeken, worden besproken met de daarvoor gespecialiseerde huisarts. In samenspraak met uw eigen huisarts bepaalt deze arts ook het uiteindelijke zorgbeleid.

Zorgprogramma Longziekten

Het longfunctie-spreekuur is onderdeel van een multidisciplinair zorgprogramma Longziekten van GCM. Hiervoor werken wij nauw samen met GCM Fysiotherapie, Apotheek Boomstede, diëtiste en longartsen uit de regio. Zelf heeft u ook een belangrijke rol in dit programma. Daarom maakt GCM gebruik van een speciaal elektronisch patiënten dossier. Deze kunt u benaderen via Mijn GCM, onze digitale voordeur voor online-zorgdiensten.

 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over longziekten ook eens op de website van het Longfonds.

Onze specialisten

Ass_Helma_300x300

Helma Halvers
Centrumassistente Boomstede & spirometrie assistent

Gera

Gera Poot
Verpleegkundige
GCM Boomstede

ALG_woman-2_300x300

Margreet van Bemmel
Centrumassistente Boomstede, spirometrie assistent & Stoppen met roken coach

GCM_Logo_WIT_250x100

De Stichting GezondheidsCentra Maarssenbroek GCM staat garant voor kwalitatieve eerstelijnsgezondheidszorg in Maarssenbroek. GCM biedt eerstelijnszorg onder één dak: GCM Huisartsen, GCM Fysiotherapie en GCM Verloskunde

Locaties

GCM Boomstede
Boomstede 204
3608 AK Maarssen


GCM Spechtenkamp

Spechtenkamp 233 A
3607 KN Maarssen