Stoppen met roken Maarsenbroek

Stoppen met roken

Met hulp van een zorgverlener heeft u vier keer meer kans om te stoppen met roken. GCM neemt de begeleiding bij het stoppen met roken dan ook erg serieus. Bij ons zijn drie coaches actief. GCM staat ingeschreven in het kwaliteitsregister Stoppen met roken.

Rokers overlijden eerder

Een kwart van de Nederlandse bevolking (3,7 miljoen) van 18 jaar en ouder rookt. Van alle mensen die hun leven lang roken, overlijdt ongeveer de helft gemiddeld 10 tot 15 jaar eerder dan wanneer ze zouden zijn gestopt. Daarnaast is er sprake van vermindering van kwaliteit van leven door gezondheidsproblemen ten gevolge van roken. Met hulp van een zorgverlener heeft de roker vier keer meer kans om te stoppen met roken. Binnen GCM zijn de onderste twee mogelijkheden voor begeleiding:

Groepscoaching

Bij groepscoaching komen patiënten zeven keer een maandagavond bij elkaar  in het gezondheidscentrum. Volgens een vast programma komen allerlei zaken aan de orde, zoals: Hoe werkt een tabaksverslaving? Wat levert stoppen met roken op? Wat is er voor nodig, hoe stop je en hoe ga je het volhouden? Na afsluiting van de cursus wordt met alle deelnemers telefonisch contact gehouden.

Persoonlijke coaching

Bij persoonlijke coaching heeft u ongeveer zeven gesprekken waarbij ook volgens een vast programma wordt gewerkt. Ook hier wordt u na het afsluiten van de gesprekken telefonisch contact gehouden.

Persoonlijke omstandigheden

Bij beide vormen van coaching wordt zoveel mogelijk ingegaan op de persoonlijke omstandigheden van de patiënt. Eventuele hulpmiddelen worden in overleg met de patiënt voorgeschreven.

Meld u aan

Wilt u begeleiding bij het stoppen met roken, meldt u dan aan via de praktijkassistente. Eén van onze coaches zal dan contact opnemen.

GCM_Logo_WIT_250x100

De Stichting GezondheidsCentra Maarssenbroek GCM staat garant voor kwalitatieve eerstelijnsgezondheidszorg in Maarssenbroek. GCM biedt eerstelijnszorg onder één dak: GCM Huisartsen, GCM Fysiotherapie en GCM Verloskunde

Locaties

GCM Boomstede
Boomstede 204
3608 AK Maarssen


GCM Spechtenkamp

Spechtenkamp 233 A
3607 KN Maarssen