Bloeddruk-meten_1920x350

Afspraak maken
Maak 24 uur per dag, 7 dagen per week een afspraak via MijnGCM.

Telefonische afspraak
Binnen de openingstijden van het centrum kunt u ook telefonisch een afspraak maken.

Weekend en avondzorg
Bel voor zorg buiten onze openingstijden de Huisartsenpost. Bij levensbedreigende situaties bel 112!

Hartdiagnostiek

Klachten van het hart vragen om speciale aandacht. Om de diagnostiek te ondersteunen kunnen een ECG, Holter of eventonderzoek worden uitgevoerd. Gewoon in onze praktijk.

Wanneer komt u in aanmerking voor hartdiagnostiek

Een ECG, Holter of eventonderzoek wordt uitsluitend op aanvraag van uw huisarts uitgevoerd. Neem voor een afspraak telefonisch contact op met de doktersassistente tijdens de openingstijden van de praktijk.

ECG

ECG staat voor elektrocardiogram. Het wordt ook wel een hartfilmpje genoemd. Een ECG heeft als doel de stroomgeleiding in het hart in kaart te brengen. Hiermee wordt het hartritme, de elektrische geleiding of schade aan de hartspier onderzocht.

Het maken van een ECG valt onder huisartsenzorg en wordt vergoed door uw verzekering.

Holter

Een Holter is een onderzoek waarbij gedurende 24 uur of langer met een recorder thuis het hartritme wordt opgenomen. Tijdens de onderzoeksperiode kunt u alle normale bezigheden blijven verrichten, inclusief sporten. U ontvangt een dagboek. Hierin vermeldt u het tijdstip, uw klachten en activiteiten.

Het maken van een Holter wordt verrekend met uw eigen risico van de zorgverzekering.

Eventonderzoek

Een eventonderzoek lijkt op een Holter. Dit onderzoek duurt echter 7 dagen. Als u gedurende deze periode klachten heeft, drukt u op een knop. Op dat moment wordt uw hartritme geregistreerd. Daarnaast vermeldt u de datum en het tijdstip, uw klachten en activiteiten in een dagboek.

Het maken van een eventonderzoek wordt verrekend met uw eigen risico van de zorgverzekering.

GCM_Logo_WIT_250x100

De Stichting GezondheidsCentra Maarssenbroek GCM staat garant voor kwalitatieve eerstelijnsgezondheidszorg in Maarssenbroek. GCM biedt eerstelijnszorg onder één dak: GCM Huisartsen, GCM Fysiotherapie en GCM Verloskunde

Locaties

GCM Boomstede
Boomstede 204
3608 AK Maarssen


GCM Spechtenkamp

Spechtenkamp 233 A
3607 KN Maarssen