Echodiagnostiek Maarssenbroek

Afspraak online
Maak direct een afspraak online via ons digitale contactformulier.

Afspraak of vragen?
Bel ons voor vragen of een afspraak tussen 8.00 en 17.00 uur op 0346 – 219 060.

Tarieven
Bekijk onze tarieven voor reguliere en gespecialiseerde fysiotherapie en beweeg- en trainingsgroepen.

Echo-diagnostiek

GCM Fysiotherapie kan u helpen met verschillende gewrichtsklachten. Er wordt gebruik gemaakt van hypermoderne echoapparatuur van Samsung, bediend door onze ervaren echografisten. Door middel van echografie kan uw klacht beter in kaart worden gebracht.

Hierdoor kan een beter verloop van de klacht ingeschat worden en kan uw behandelplan specifieker gemaakt worden. Uw lichamelijke klachten worden met een echo letterlijk inzichtelijk gemaakt. Met een echo krijgen we een goed beeld van gewrichten, pezen, slijmbeurzen, spieren, etc.

Indicaties voor echo-diagnostiek

Schouderklachten

  • Heupklachten
  • Knieklachten
  • Enkel- en achillespeesklachten
  • Voet- en hakklachten
  • Elleboogklachten
  • Polsklachten

Rug- en bekkenklachten

Bij rugklachten en bij bekkenklachten is het belangrijk de buikspieren en de rugspieren goed te trainen. Deze kunnen zorgen voor extra stabiliteit. Echografie kan deze dieper gelegen spieren in beeld brengen en zo de patiënt live laten zien of en hoe ze aanspannen. Met deze feedback wordt het trainen makkelijker. Daarnaast geeft het ook de mogelijkheid om objectiever te meten. De echo kan zowel gebruikt worden in de diagnostiek als in de behandeling.

Bekkenbodemklachten

Bij klachten van de bekkenbodem zoals bijvoorbeeld urine-incontinentie is het mogelijk de echo te gebruiken als ondersteunend hulpmiddel. Zonder inwendig onderzoek kan er gekeken worden naar de spierfunctie van de bekkenbodem. De feedback die verkregen wordt door het echobeeld helpt om de bekkenbodemspier te trainen en zo klachten te verminderen.

Kosten echo-diagnostiek

Wanneer echo-diagnostiek ingezet wordt om uw klachten hiermee goed in kaart te brengen dan wordt dat uitgevoerd middels een intake en onderzoek na verwijzing en zitting Fysiotherapie. Zie tarieven Fysiotherapie.

GCM_Logo_WIT_250x100

De Stichting GezondheidsCentra Maarssenbroek GCM staat garant voor kwalitatieve eerstelijnsgezondheidszorg in Maarssenbroek. GCM biedt eerstelijnszorg onder één dak: GCM Huisartsen, GCM Fysiotherapie en GCM Verloskunde

Locaties

GCM Boomstede
Boomstede 204
3608 AK Maarssen


GCM Spechtenkamp

Spechtenkamp 233 A
3607 KN Maarssen