echodiagnostiek huisarts maarssen

Afspraak maken
Maak 24 uur per dag, 7 dagen per week een afspraak via MijnGCM.

Telefonische afspraak
Binnen de openingstijden van het centrum kunt u ook telefonisch een afspraak maken.

Weekend en avondzorg
Bel voor zorg buiten onze openingstijden de Huisartsenpost. Bij levensbedreigende situaties bel 112!

Echo-diagnostiek

Echo’s kunnen helpen bij de diagnostiek van klachten, bijvoorbeeld in de boven- of onderbuik. GCM huisartsen Barend van den Enden en Andrea Leemereise zijn speciaal opgeleid in echodiagnostiek en doen hiertoe echo-onderzoeken in de eigen praktijk binnen GCM. U krijgt de uitslag direct mee. Het spaart vaak een onderzoek in het ziekenhuis uit, waardoor uw eigen risico niet hoeft te worden aangesproken.

Voordelen van echo-diagnostiek bij GCM

  • U krijgt direct de uitslag van het onderzoek
  • U hoeft de kosten voor het echo-onderzoek niet te betalen uit uw eigen risico!

Wanneer komt u in aanmerking voor een echo?

Om voor een echo in aanmerking te komen is een verwijzing van de eigen huisarts noodzakelijk. Vraag uw huisarts hiernaar.

Hoe werkt echografie?

Bij een echografisch onderzoek worden beelden gemaakt van weefsels en organen met behulp van ultra- geluidsgolven. Deze geluidsgolven worden uitgezonden met behulp van een zogeheten transducer die over de huid wordt bewogen. De geluidsgolven weerkaatsen afhankelijk van de dichtheid van het weefsel. Deze worden weer door de transducer opgevangen en door de computer van het echoapparaat omgezet in beelden. Deze onderzoeksmethode wordt al vanaf 1960 toegepast. Tot nu toe zijn er geen nadelige effecten van het gebruik gemeld. Het kan dus als een veilige onderzoeksmethode worden aangemerkt.

Echografie wordt o.a. ingezet voor het vaststellen of uitsluiten van gal- of nierstenen. Ook de lever, alvleesklier, buikaorta en milt kunnen worden gescand.

Voorbereiding en uitslag

Onze echografisten

-Onze in echodiagnostiek gespecialiseerde huisartsen staan geregistreerd in het register van het College voor Huisartsen met Bijzondere Bekwaamheden. Kijk voor meer informatie hierover op de website van de Landelijk Huisartsen Vereniging.

Informatie over de voorbereiding op een echo-onderzoek (eten, drinken) en de uitslag krijgt u bij het maken van de afspraak van de doktersassistent.

HA_Andrea_300x300

Andrea Leemereise
Huisarts Locatie Spechtenkamp

HA_Barend_300x300

Barend van den Enden
Huisarts Locatie Boomstede

GCM_Logo_WIT_250x100

De Stichting GezondheidsCentra Maarssenbroek GCM staat garant voor kwalitatieve eerstelijnsgezondheidszorg in Maarssenbroek. GCM biedt eerstelijnszorg onder één dak: GCM Huisartsen, GCM Fysiotherapie en GCM Verloskunde

Locaties

GCM Boomstede
Boomstede 204
3608 AK Maarssen


GCM Spechtenkamp

Spechtenkamp 233 A
3607 KN Maarssen