persoonlijke aandacht bij zwangerschap

Inschrijven en vragen
Bel de Spreekuurlijn op werkdagen tussen 13.00 - 14.00 uur via 0346 - 599 590

Spoedlijn
Alleen bij spoed of dringende vragen: 0346 - 599 590, keuze 1

Persoonlijke aandacht en zorg

Een zwangerschap begint al voor de conceptie. Je kunt bij ons terecht voor een kinderwensconsult, echo, zwangerschapsbegeleiding, bevalling en kraamtijd. We werken met een standaard zorgpad, zodat je van tevoren een goed idee hebt wat er wanneer belangrijk is. Dit passen we aan naar jouw behoeften. Ongeveer 6 weken na je bevalling sluiten we af met het nabespreken van je ervaringen. 

Persoonlijke aandacht

Per maand begeleiden wij zo’n 20 bevallingen, we zijn hiermee een kleine verloskundige praktijk. We vinden het belangrijk te weten wat jij nodig hebt en belangrijk vind, zodat we je beter kunnen bijstaan.

Continue zorg

Continue zorg bij de bevalling leidt tot betere uitkomsten: een gezond kind en een gezonde moeder, maar óók een goede ervaring. We werken samen met alle ziekenhuizen in de regio. Onze diensten duren 12-48 uur, je bent dus meestal aan het bevallen met één verloskundige. Ontstaat er een medische indicatie, dan word je verder begeleid door het ziekenhuis. Wel zorgen we dan voor een warme overdracht. We gaan met je mee naar het ziekenhuis en brengen onze collega's daar op de hoogte van jouw voorkeuren.

Advies & counseling

Vóór je zwanger wordt

Als je gezond leeft in de periode voordat je zwanger wilt worden, is de kans op een gezonde zwangerschap en een gezond kindje het grootst. Een gezonde leefstijl is een half jaar voor de bevruchting al van belang. Lees hier meer over een gezonde leefstijl.

Kinderwensgesprek

In het kinderwensspreekuur geeft de verloskundige je persoonlijk advies over gezond leven, zwanger worden en zwanger zijn. De kosten voor het consult bedragen € 60,00 en je hebt hiervoor geen verwijzing nodig. Sommige verzekeraars vergoeden dit consult: informeer bij je eigen zorgverzekeraar.

Onderzoek bij je baby

Prenatale screening is bloedonderzoek op chromosoomafwijkingen bij je kindje. Na je aanmelding ontvang je van ons een brochure ter voorbereiding op ons gesprek hierover. Testen is niet verplicht en kan onnodig onrust veroorzaken. Lees hier meer.

Volg je ons al?

We delen regelmatig leuke nieuwtjes, weetje en feitjes rondom zwangerschap, verloskunde en echoscopie. Volg ons om niks te missen!

Samenwerking

Dankzij onze samenwerkingsverbanden kunnen we gemakkelijk overleggen met de klinisch verloskundige, gynaecoloog of kinderarts of kraamzorg. Wij zijn onderdeel van het verloskundig samenwerkingsverband rondom het Antonius Ziekenhuis Leidsche Rijn.

Samenwerking binnen GCM Gezondheidscentrum
Binnen GCM zijn diverse zorgverleners werkzaam, zoals huisartsen, fysiotherapeuten, diëtist, maatschappelijk werk en jeugdgezondheidszorg.

Samenwerking omringende ziekenhuizen
Wij hebben een verloskundig samenwerkingsverband met het Antonius ziekenhuis:

In het Diakonessenhuis, het Antonius ziekenhuis en het WKZ begeleiden we poliklinische bevallingen.

Samenwerking verloskunde maarssen

Kwalitatieve zorg

De GCM verloskundigen zijn BIG geregistreerd. De Wet BIG stelt regels aan beroepen in de gezondheidszorg en beschermt patiënten tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen. Onze verloskundigen werken volgens de normen van de beroepsgroep door te investeren in deskundigheidsbevordering middels deelname aan het KNOV Kwaliteitsregister verloskundigen. Onze echoscopist is ingeschreven in het Kwaliteitsregister echoscopisten van de BEN. Lees hier ook meer over de kwaliteit die GCM nastreeft.

Nieuwsgierig naar je kindje?

Bij ons echobureau kun je terecht voor medische echo’s én pret- en geslachtsecho’s in 2D, 3D en 4D.

Ook als je niet bij onze praktijk bent ingeschreven!

Werkgebied

Maarssen en omgeving

Maarssenbroek is ons 'hoofdwerkgebied' en daarnaast werken we ook regelmatig in een breder gebied. Onder dit bredere werkgebied vallen onder andere Maarssendorp, Vleuten, Leidsche Rijn, Haarzicht, Opbuuren, Zuilen, Utrecht-Noord, Breukelen, Tienhoven, Kockengen, Harmelen en Lage Weide.

Bij inschrijving controleren we altijd of de aanrijtijd naar je huis niet te lang is, zodat we bij spoed toch snel bij je kunnen zijn. Wil je weten of jouw woonplaats in ons gebied valt? Of ben je verhuisd en wil je toch graag weer bij ons onder controle? Dan kijken we samen wat er mogelijk is. Neem gerust contact met ons op voor overleg.

 

Werkgebied verloskundigen GCM
GCM_Logo_WIT_250x100

De Stichting GezondheidsCentra Maarssenbroek GCM staat garant voor kwalitatieve eerstelijnsgezondheidszorg in Maarssenbroek. GCM biedt eerstelijnszorg onder één dak: GCM Huisartsen, GCM Fysiotherapie en GCM Verloskunde

Locaties

GCM Boomstede
Boomstede 204
3608 AK Maarssen


GCM Spechtenkamp

Spechtenkamp 233 A
3607 KN Maarssen