afspraak maken huisarts

Afspraak maken
Maak 24 uur per dag, 7 dagen per week een afspraak via MijnGCM.

Telefonische afspraak
Binnen de openingstijden van het centrum kunt u ook telefonisch een afspraak maken.

Weekend en avondzorg
Bel voor zorg buiten onze openingstijden de Huisartsenpost. Bij levensbedreigende situaties bel 112!

Spreekuur

Bij uw huisarts, POH (praktijkondersteuner huisarts) en doktersassistente kunt u een afspraak maken. Een afspraak kan zijn:

  • Op het gezondheidscentrum
  • Op het telefonisch spreekuur
  • Voor een visite
  • Voor een chirurgische behandelingen
  • Op het avondspreekuur

Afspraken bij uw huisarts kunt u zelf inplannen via MijnGCM.

Voor een afspraak op het telefonisch spreekuur, een aanvraag voor een visite of het plannen van een chirurgische behandeling moet u altijd telefonisch contact opnemen met de doktersassistente binnen de openingstijden van onze praktijk.

Afspraak

De lengte van een afspraak hangt af van uw hulpvraag of behandeling. Een afspraak duurt gemiddeld 15 minuten. Heeft u meerdere hulpvragen of wilt u psychische klachten bespreken? Maak dan een dubbele afspraak! We proberen u zoveel mogelijk bij uw eigen huisarts in te plannen.

Telefonisch spreekuur

Ieder huisarts en POH heeft zijn/haar eigen telefonisch spreekuur. Het telefonisch spreekuur is bedoeld voor korte adviezen of korte vragen waarbij geen lichamelijk onderzoek nodig is. U wordt tussen 12 en 14 uur gebeld door de huisarts/POH, tenzij er een spoedgeval tussendoor komt.

Visites

Bent u niet in staat om het spreekuur te bezoeken, dan kunt u voor 10.00 uur telefonisch een visite aanvragen. Visites worden tussen de middag en na het middagspreekuur gedaan.

E-consult

In plaats van telefonisch contact kunt u de huisarts/POH ook online een advies of vraag stellen. De huisarts/POH zal u dan een E-consult sturen. Dit kunt u doen via MijnGCM. Er wordt naar gestreefd om een E-consult  binnen drie werkdagen af te handelen.

Het E-consult is dus niet geschikt voor dringende vragen.

 

Chirurgische behandelingen

De huisarts kan een aantal chirurgische behandelingen zelf uitvoeren. Afspraken voor deze behandelingen maakt u via de doktersassistente.

Avondspreekuur

Op beide locaties wordt avondspreekuur gedraaid. Dit is een spreekuur op werkdagen na 17.00 uur.

  • GCM Boomstede: avondspreekuur op woensdag
  • GCM Spechtenkamp: dagelijks avondspreekuur

Voor het avondspreekuur kunt u een afspraak maken via MijnGCM of telefonisch via de doktersassistent.

Werkwijze doktersassistente bij telefonisch contact

De doktersassistente zal bij alle telefonische contacten vragen stellen om in te kunnen schatten hoe dringend uw hulpvraag is. Moet er direct zorg geleverd worden of kan het op een later tijdstip?

Doktersassistentes zijn hiervoor speciaal opgeleid. Door doelgericht vragen te stellen kunnen ze uw hulpvraag beter beoordelen. Is er een afspraak nodig of is telefonisch advies door de doktersassistente voldoende?

Na het gesprek noteert de doktersassistente in uw dossier wat er besproken is, zodat de huisarts hiermee efficiënt verder kan werken. Alle informatie die u geeft, wordt nabesproken met de huisarts, deze blijft eindverantwoordelijk.

Annuleren of wijzigen van afspraak

Een afspraak annuleren of wijzigen kunt u zelf via MijnGCM. Uiteraard kan dit ook telefonisch via de doktersassistente.

GCM_Logo_WIT_250x100

De Stichting GezondheidsCentra Maarssenbroek GCM staat garant voor kwalitatieve eerstelijnsgezondheidszorg in Maarssenbroek. GCM biedt eerstelijnszorg onder één dak: GCM Huisartsen, GCM Fysiotherapie en GCM Verloskunde

Locaties

GCM Boomstede
Boomstede 204
3608 AK Maarssen


GCM Spechtenkamp

Spechtenkamp 233 A
3607 KN Maarssen