Vacature Lid Raad van Toezicht

Vacature lid raad van toezicht (financieel profiel)

GCM levert zorg vanuit twee gezondheidscentra, te weten Boomstede en Spechtenkamp. Met circa 65 professionals wordt op een multidisciplinaire wijze eerstelijnsgezondheidszorg geboden aan een populatie van circa 15.000 inwoners van Maarssenbroek.

De raad van toezicht

De organisatie van GCM wordt aangestuurd door een directeur-bestuurder. De raad van toezicht, bestaande uit vier leden, houdt integraal toezicht op het beleid van de directeur-bestuurder en op de algemene gang van zaken binnen de stichting. De raad van toezicht fungeert als werkgever van de directeur-bestuurder en vervult een advies- en klankbordfunctie voor de directeur-bestuurder.

Vaardigheden

Specifieke vaardigheden lid raad van toezicht, tevens voorzitter auditcommissie:

  • Beschikt over aantoonbare bedrijfseconomische en financiële kennis. Gewend om met jaarrekeningen en externe accountant te werken en kan lange termijn risico’s overzien.
  • Zelfstandig autonoom denker die dit goed in een team kan inbrengen.
  • Regionale binding door werk of wonen.
  • Gezien de huidige samenstelling van de raad van toezicht is er een voorkeur voor iemand die mid-carrière is.
  • Werkervaring in de (eerstelijns)zorg, juridische kennis en/of toezichthoudende ervaring is prettig, maar zeker niet noodzakelijk.

Honorering en/of onkostenvergoeding

Er zijn minimaal vier reguliere vergaderingen van de raad van toezicht en minimaal drie vergaderingen van de auditcommissie per jaar. Daarnaast heeft de raad van toezicht meerdere bijeenkomsten zoals themamiddag, overleg cliëntenraad, jaarlijkse bedrijfsfeest, etc. De leden van de raad van toezicht ontvangen een vergoeding die past binnen de kaders van de WNT klasse III en de Governancecode Zorg.

De selectie procedure

Kandidaten die zich herkennen in het profiel zijn van harte uitgenodigd hun interesse kenbaar te maken vóór 18 november 2024. Bij voorkeur per e-mail bestaande uit een korte motivatie en CV als bijlage, t.a.v. mw. M. Fung (directieassistente) via m.fung@gcmbroek.nl. De eerste selectiegesprekken vinden plaats op 9 december 2024 .

De organisatie

GezondheidsCentra Maarssenbroek (GCM) is 50 jaar geleden opgericht vanuit de gedachte dat door samenwerking in een gezondheidscentrum de beste zorg geleverd kan worden. Deze gedachte wordt nog steeds omarmd. GCM levert zorg vanuit 2 goed geoutilleerde gezondheidscentra, te weten Boomstede en Spechtenkamp. Met circa 65 professionals wordt op een multidisciplinaire wijze eerstelijnsgezondheidszorg geboden aan de inwoners van Maarssenbroek. Bij GCM hebben huisartsen, verloskundigen, fysiotherapeuten een dienstverband. Hiernaast biedt GCM huisvesting aan tal van andere samenwerkende disciplines zoals de apotheek, het consultatiebureau, diëtiste, psychologen en podotherapeuten. Binnen de veranderende eerstelijnszorg en de doorontwikkeling naar een regionale netwerkorganisatie in het domein van zorg, wonen en welzijn speelt GCM een centrale rol.

Besturings- en organisatiemodel

De besturing van GCM vindt plaats volgens het raad van toezicht / raad van bestuur model. De taken en bevoegdheden van de toezichthouders zijn geborgd in de statuten. De dagelijkse besturing van de organisatie ligt in handen van de eenhoofdige raad van bestuur (directeur-bestuurder). De raad van toezicht ziet erop toe dat de directeur-bestuurder dit doet conform de missie van de stichting en daarbij goede resultaten levert. De principes van de Governancecode Zorg 2022 zijn leidend voor de organisatie.

Karakteristiek van de raad van toezicht

De raad van toezicht houdt integraal toezicht op het beleid van de directeur-bestuurder en op de algemene gang van zaken binnen de stichting. De raad van toezicht fungeert als werkgever van de directeur-bestuurder en vervult, gevraagd en ongevraagd, een advies- en klankbordfunctie voor de directeur-bestuurder.

Meer in het bijzonder toetst de raad van toezicht of de directeur-bestuurder bij de beleidsvorming en de uitvoering van haar taken en bevoegdheden oog houdt op het belang van de stichting in relatie tot de maatschappelijke functie. En daarnaast of, gezien het karakter van de stichting, de directeur-bestuurder een zorgvuldige en evenwichtige afweging maakt van de belangen van allen die bij de stichting betrokken zijn. Jaarlijks vindt een zelfevaluatie plaats binnen de raad van toezicht. De raad van toezicht bestaat uit vier personen en kent twee commissies (remuneratie en audit).

Verder is voor de raad van toezicht van belang:

  • de juiste afstand te bewaren; de raad van toezicht beperkt zich tot strategisch essentiële onderwerpen, tot hoofdlijnen van beleid;
  • een voor medewerkers, directeur-bestuurder en buitenwereld zichtbare en sterke betrokkenheid bij de organisatie;
  • een pro-actieve instelling: de raad van toezicht bepaalt zijn eigen agenda en prioriteiten, rekening houdend met de behoeften en vraagstukken van de directeur-bestuurder;
  • De raad van toezicht levert door zijn niveau, kennis, ervaring, contacten en optreden daadwerkelijk toegevoegde waarde voor de stichting en de directeur-bestuurder.

Meer vacatures:

Vacature: Verloskundige (uren in overleg)

In verband met uitbreiding van ons team hebben een vacature voor een enthousiaste verloskundige ...
Bekijken

Vacature Fitness Coach

Wie wij zijn? GezondheidsCentra Maarssenbroek (GCM) is een gezondheidscentrum met twee vestigingen in Maarssenbroek, ...
Bekijken

Vacature fitness coördinator

Wie wij zijn? GezondheidsCentra Maarssenbroek (GCM) is een gezondheidscentrum met twee vestigingen in Maarssenbroek, ...
Bekijken
GCM_Logo_WIT_250x100

De Stichting GezondheidsCentra Maarssenbroek GCM staat garant voor kwalitatieve eerstelijnsgezondheidszorg in Maarssenbroek. GCM biedt eerstelijnszorg onder één dak: GCM Huisartsen, GCM Fysiotherapie en GCM Verloskunde

Locaties

GCM Boomstede
Boomstede 204
3608 AK Maarssen


GCM Spechtenkamp

Spechtenkamp 233 A
3607 KN Maarssen